Bones classe!!
L'altre dia a la tarda vaig veure la pel·licula " a qui estima Gilbert Grape", en anglès "What’s eating Gilbert Grape?" feta l'any 1993
Us explico una mica la història de la família d'en Gilbert. Viuen a un poble de mala mort, en el qual mai passa res. Allà viuen Gilbert, la seva mare i tres germans. El pare es va penjar anys enrere en el soterrani de casa seva. Amb això, la vida va deixar de tenir sentit per a la seva dona, que va engreixar fins a 230 quilos. Hi ha dues filles, els caràcters s'esbossen lleument. I l'Arnie , que és discapacitat a punt de fer 18 anys, que pot morir en qualsevol moment.
Crec que en aquesta pel·licula podem observar bé els rols familiars i les relacions que s'estableixen entre els components de la família. Com també, el sentit de la vida, la responsabilitat o la presa de decisions.
Si la voleu veure i després comentar aquí teniu un espai per fer-ho.
Com que ja s'acosta cap d'any us desitjo una bona entrada d'any!!
martes, 28 de diciembre de 2010
miércoles, 15 de diciembre de 2010
LA FELICITAT
Avui us adjunto un video d'un programa de TV3 anomenat "Bricolatge Emocional".
Què és la felicitat?" és una pregunta que té tantes respostes com persones hi ha al món. A "Bricolatge emocional" en plantejarem algunes, però, al marge de definicions, en el que tothom coincideix és que hi ha una sèrie d'elements que segur que ens impediran ser feliços. No podrem ser feliços si tenim por, si anem estressats, si no sabem controlar la nostra ira, si no tenim amics, si la nostra autoestima és molt baixa, si no sabem dir que no quan és que no...
Què és la felicitat?" és una pregunta que té tantes respostes com persones hi ha al món. A "Bricolatge emocional" en plantejarem algunes, però, al marge de definicions, en el que tothom coincideix és que hi ha una sèrie d'elements que segur que ens impediran ser feliços. No podrem ser feliços si tenim por, si anem estressats, si no sabem controlar la nostra ira, si no tenim amics, si la nostra autoestima és molt baixa, si no sabem dir que no quan és que no...
jueves, 9 de diciembre de 2010
EDUCACIÓ EMOCIONAL
Avui m’agradaria informar-vos de què és l’educació emocional. Com tots i totes sabem les emocions formen part de la nostra vida, per tant com a futurs psicopedagogs/es no és de menys saber què és l’educació emocional.
Segons Rafael Bisquerra l'educació emocional es proposa el desenvolupament de competències emocionals.
Concep l'educació emocional com un procés educatiu, continu i permanent, que pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals com a element essencial del desenvolupament integral de la persona, a fi de capacitar per a la vida. Tot això té com a finalitat augmentar el benestar personal i social.
L'educació emocional es proposa optimitzar el desenvolupament humà. És a dir, el desenvolupament personal i social, o dit d'una altra manera: el desenvolupament de la personalitat integral de l'individu. És per tant una educació per a la vida.
L'educació emocional és un procés educatiu continu i permanent, ja que ha d'estar present al llarg de tot el currículum acadèmic i en la formació permanent al llarg de tota la vida. L'educació emocional adopta un enfocament del cicle vital, que es porta a la pràctica a través de programes seqüenciats que s'inicien en l'educació infantil, segueixen a través de primària i secundària, i es prolonguen en la vida adulta.
L'educació emocional és una forma de prevenció primària inespecífica. S’entén com a tal a l'adquisició de competències que es poden aplicar a una multiplicitat de situacions, com ara la prevenció del consum de drogues, prevenció de l'estrès, ansietat, depressió, violència, etc. La prevenció primària inespecífica pretén minimitzar la vulnerabilitat de la persona a determinades disfuncions (estrès, depressió, impulsivitat, agressivitat, etc.) O prevenir la seva ocurrència. Per a això es proposa el desenvolupament de competències bàsiques per a la vida. Quan encara no hi ha disfunció, la prevenció primària tendeix a confluir amb l'educació per a maximitzar les tendències constructives i minimitzar les destructives.
Per acabar, dir que l’educació emocional ens porta a valorar la necessitat de comprendre quins són els objectius de la intervenció, com a adults, quan el menor reacciona de forma emocional, i alhora, coordinar les possibles maneres de respondre-hi, a fi que aquesta intervenció esdevingui un factor positiu a curt i a llarg termini.
Us deixo com a referència un llibre que parla de les emocions i els psicopedagogs: “L'orientació Psicopedagògica en el Marc Escolar, Familiar I Social”. A l’apartat 2 ens parla de les emocions.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)